neděle 1. listopadu 2020

Dušičková dávka horroru

Pro hráče je to období, kdy má spousta her svůj vlastní Halloween event. Většinou jde o krátký quest, horrorové skiny nebo aspoň upraví pozadí a svět hry vyzdobí dýněmi, pavouky, etc. To jen tak bokem.

Pokud se alespoň v tento svátek rádi bojíte a kvalitní horrorové filmy už máte za sebou, tak vám tu dám seznam (snad těch nejlepších) horrorových her, které strčí atmosférou do kapsy většinu filmů. 
Nejde ale o žádné jumpscary (Outlast, Slanderman,...) ani hry , kde kosíte zombíky po tisících. Ani se nejedná úplně o survival/ escape (Alien Isolation). Jde víceméně o psychologické horrory. Jsou totiž zaměřené hlavně na atmosféru a příběh. A oboje v těchto hrách stojí za to. 


Alan Wake

Silent Hill II

Soma

Call of Ctulhu

Cry of Fear


Honorable mention:  P.T. , aka Playeble Teaser,  aka pokračování Silent Hill - jde bohužel o nedodělané demo. Můžete si zahrát pouze 1. kapitolu, která jde dohrát cca do 20 min. A ačkoliv zde nepotkáte jediné monstrum, tak to bylo pěkně děsivé.  Zpracováním myslím převyšuje vše na tomto listu.


Kdo by se chtěl vyděsit jen trochu, tak TADY jsou dvě kratičké flashovky z roku 2005. Na to jak jsou jednoduché, tak dokážou vyděsit.
ps: budou hratelné nejspíš jen do 31.12.2020
ps2: klikej dokud něco nezačne krvácet

Žádné komentáře:

Okomentovat